Wednesday, August 14, 2013

Trial SPM!!






               hye semua.. apo kabo demo?? huhu.. hurm kalau 2 tahun lepas trial PMR before raya but this year trial SPM after raya.. oh my... how dare you kementerian.. but it's ok la sebab we have much time to study.. but how about raya... we want to celebrate it too.... argghh.. apa yang Ieyda dok merepek nie.. haha.. ok la.. macam nie trial SPM kalau start from now hanya tinggal 4 days ok... macam mna nie?? study?? memang tak la.. malah after raya berat Ieyda makin naek apa taknya dalam sehari Ieyda makan enam kali.. tu tak sampai pukul 12 malam lagi... apa la nak jadi Syahida oii.. pelajaran.. hurm hampeh.. dah dua hari berturut-turut Ieyda mimpi pasal trial.. first mimpi yang Ieyda tak sempat jawab paper bio.. walaupun bukan formal punya exam dalam mimpi tu... second Ieyda mimpi yang Ieyda dapat worst result.. macam mana nie?? kalau betul-betul result trial Ieyda teruk macam mana Ieyda nak mohon schoolarship??

TAKE A BREAK
---------------------------------------------------------------------------------

ok sambung.. hehe.. actually td Ieyda gi isi borang matrikulasi... dok kata nak isi tapi malas.. tadi alang-alang tengah rajin bek isi...lama jugak proses nak isi borang tu almaklum la.. tak nak tersilap sikit pon..dapat tak dapat yang tu belakang kira... ha back to the main case... macam mana kalau result trial Ieyda tak elok.. scoolarship macam mana.. Ieyda selalu berangan nak lanjutkan pelajaran ke oversea... tapi kalau tak dapat schoolarship macam mana pulak... nak harapkan duit family memang tak la.. kecualilah kalau abang-abang ngan kak Ieyda kerja tinggi melangut... boleh gak tumpang kesenangan.. tapi hampeh.. abang-abang pon dok tumpang duit mak bapak lagi walaupun dah kawen... yang sorang dah ada anak pon xsedaq-sedaq diri lagi... yang sorang dah kawen tapi tak kerja harap duit jatuh dari langit... yang kak pulak asal ada duet ja komfem lesap... salah satu faktornya ialah bayaq duit wifi... hahaha... ha melalut dah... 

Ieyda nak jadi macam sepupu Ieyda.. dia dapat belajar kat Bandung,Indonesia...memang la.. family dia semua pandai-pandai.. semua dapat straight A's... maklum la si ayah pengetua.. n emak depa pulak tak bagi anak-anak makan benda yang pelik-pelik.. nak makan apa mintak ja.. mak depa buatkan... bukannya Ieyda nak memperkecilkan mak Ieyda cuma mak ieyda pon tak bagi makan benda-benda frozen tu tapi mak Ieyda tak usahakan nak belajar buat makanan mcm tu... *perlu ke??*.. sempat ka kalau Ieyda nak pulun study from now?? tinggal empat hari ja lagi nie... hurm... 

ok tadi Ieyda isi borang matrik ala online je.. dunia sekarangkan hanya dihujung kuku *buat kata-kata sendiri* haha... dia bagi tiga ruang untuk isi pilihan koleh matrikulasi mana... pilihan pertama Ieyda isi kolej matrikulasi kulim.. pilihan kedua kolej matrikulasi pulau pinang and pilihan yang ketiga koleg matrikulasi johor... dapat ka tak dapat yang tu belakang kira... ok la malas nak taip...bye... Assalamualaikum... 




                 

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak