Saturday, June 22, 2013

Kegembiraan Melanda

halu2... hai... ok trial SPM xsampai lg 2 bulan... what should I  do... sangat-2 takot...  tapi Ieyda still xberubah perangai malas Ieyda... Ieyda takot tak boleh dapato elok.. sebab Ieyda nak mohon biasiswa.. kalau boleh Ieyda nak sambung ktg oversea.. Ieyda nak buktikan kat orang yang Ieyda pon boleh.. and kalau boleh Ieyda nak amek course engineering.. kalau tak Ieyda nak amek medic.. tapi cikgu Ieyda kata kemungkinan tahun 2015 nanty berlaku lambakan para doktor.. sbb kat Malaysia nie doktor dah terlalu bnyak... In sha Allah... Ieyda akan cuba buat yang terbaik...

   Demi masa depan Ieyda, mak ngan ayah Ieyda, family and cikgu-2 yang xpenah putus asa didik Ieyda ngan kawan-2 Ieyda... kalau boleh Ieyda pas SPM nanti Ieyda nak amek kelas speaking english... haha... nak improvekan grammar Ieyda...haha...

ok tukar topik... bulan 6 hari tu abg ngah Ieyda kawin... and kemungkinan bulan 12 nie kak Ieyda pulak kawin... pas Ieyda habes SPM la... haeh lepas nie tinggal Ieyda sorang je la... Mak Ieyda kata "nanti adik pulak".. Ieyda kata "tunggu 10 tahun lg.. bagi adik ada rumah and ada keta dulu. "... haha... 

  ok topik laen... hari khamis hari tu abg ngah Ieyda p amek Ieyda kat kolah.. nek keta... then sampai-2 umah
Ieyda tutup tingkap keta.. pastu tingkap keta tersekat *maklum la keta second hand* pastu abg Ieyda kata tak pa stgi abg tutup... wah berbunga hati beb... mau tak nya... tak pernah sebelum nie abg-2 Ieyda bahasakan diri depa abg taw... ok.. bagi korang semua memang la korang kata alah benda tu ja... tapi bagi Ieyda best sangat...

  haha.. ok bye semua... Assalamualaikum...


✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

No comments:

Post a Comment

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak