Wednesday, October 23, 2013

Dinner di Restoran Berputar 360 Menara Alor Setar Kedah





   

               hai semua... wah hari nie Ieyda eksited sangat nak hapdet blog... pasal hari nie Ieyda ada dinner dgn kwn-2 yang satu course dengan Ieyda iaitu course Agriculture... hamek kau bg nama course dalam english baq hang...haha... dalam b.melayu nya jurusan Sains Pertanian SM Teknik Alor Setar kat Menara Alor Setar... mula pukul 8.30p.m.

belas ihsan Mr Google

Yang paling bestnya Ieyda pakai baju warna hitam full n hijab warna purple... n you know what... orang yang Ieyda minat dekat dalam course tu pkai baju kemeja warna putih n ada warna purple jugak.... eksyen sangat..ekau tu cuma hijab ja yang purple..*at least aku pkai warna purple jugak kan...

Ieyda amek pic xbanyak pon sebab xbawak camera... guna yang phone punya tapi disebabkan yang android punya so xlawa....


layan la dulu pic nie....
layan
                                                                                                                                 


                               










seriusly rasa menyesal sangat xbawak camera...bukan selalu boleh p tempat-2 macam tu..ok la Ieyda dah penat nak taip...so Ieyda nak tidur sekarang...perasaan bahagia xhilang lagi nie...
Assalamualaikum

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Tuesday, October 15, 2013

Menghintung Hari





       Hai2.. semua...ewah Ieyda punya title mcm orang mengandung pulak... Ieyda menghintung hari sebab nak exam SPM la... and you know what.. sekarang Ieyda dah kna pakai broadband balek... bnie semua gara-2 kak Ieyda tak bayar bill streamyx la... hurm.. what ever...dalam masa menghintung hari nak exam nie sempat lagi Ieyda nak menggedik...   nak tau sebab apa??sebab Ieyda ada minat kat sorang mamat nie... satu form tp dia kelas lain.. sama course... entah la... semua pakat kata dia garang lah... mcm-2 tapi bila Ieyda tengok dia Ieyda dapat rasa yang semuatu ego ja... almaklum la.. Ieyda nie terlebih sense sikit... tapi kekadang sense yang terlebih nie tak leh guna jugak... haha.. apa-2 je la... Ieyda tak pernah sembang ngan dia walaupun dia tutor Ieyda dalam kelas fizik... macam tu pon ada... haha... nak buat macam mna Ieyda nie jenis yang segan dengan laki... sorang ja kawan laki yang Ieyda rapat... maybe budak nie agak open minded n nerd cikit kot..haha ikot suka hati ja kata kat orang...tapi ntah bila ngan budak laki nie Ieyda rasa macam sembang ngan kawan-2 pompuan ja..

          btw Ieyda dah mula rapat balek ngan bff Ieyda dari skolah rendah dulu... n Ieyda happy ja bila kluaq ngan dia... nama dia Syahirah... kaminie senang nak berkawan maybe sebab kami banyak persamaan kot... dia anak keempat(bongsu) Ieyda pon anak keempat... bongsu jugak... perangai dia yang gila-2 n Ieyda tak berapa nak gila...membuatkan persahabatan yang terjalin lebih perfect... maybe... Ieyda jarang nak  rasa happy bila duduk ngan bff Ieyda yg len but I always happy with her... ntah la... hope persahabatan kami kekal....

         ok back to the title... Ieyda ada masa dalam only 2 weeks ja.. for revision.. huh... agak penat la.. tapi nak buat mcm mana dulu tak rasa nak belajaq betoi-2... now dah kelam kabut... SPM OH SPM PLEASE BE NICE WITH ME AND MY BFF....
 
p/s: sebenarnya Ieyda nak cerita banyak tapi Ieyda tak reti la nak bercerita sambil menaip nie... Ieyda kena luahkan melalui perkataan...so smpaisini je la...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Wednesday, August 14, 2013

Trial SPM!!






               hye semua.. apo kabo demo?? huhu.. hurm kalau 2 tahun lepas trial PMR before raya but this year trial SPM after raya.. oh my... how dare you kementerian.. but it's ok la sebab we have much time to study.. but how about raya... we want to celebrate it too.... argghh.. apa yang Ieyda dok merepek nie.. haha.. ok la.. macam nie trial SPM kalau start from now hanya tinggal 4 days ok... macam mna nie?? study?? memang tak la.. malah after raya berat Ieyda makin naek apa taknya dalam sehari Ieyda makan enam kali.. tu tak sampai pukul 12 malam lagi... apa la nak jadi Syahida oii.. pelajaran.. hurm hampeh.. dah dua hari berturut-turut Ieyda mimpi pasal trial.. first mimpi yang Ieyda tak sempat jawab paper bio.. walaupun bukan formal punya exam dalam mimpi tu... second Ieyda mimpi yang Ieyda dapat worst result.. macam mana nie?? kalau betul-betul result trial Ieyda teruk macam mana Ieyda nak mohon schoolarship??

TAKE A BREAK
---------------------------------------------------------------------------------

ok sambung.. hehe.. actually td Ieyda gi isi borang matrikulasi... dok kata nak isi tapi malas.. tadi alang-alang tengah rajin bek isi...lama jugak proses nak isi borang tu almaklum la.. tak nak tersilap sikit pon..dapat tak dapat yang tu belakang kira... ha back to the main case... macam mana kalau result trial Ieyda tak elok.. scoolarship macam mana.. Ieyda selalu berangan nak lanjutkan pelajaran ke oversea... tapi kalau tak dapat schoolarship macam mana pulak... nak harapkan duit family memang tak la.. kecualilah kalau abang-abang ngan kak Ieyda kerja tinggi melangut... boleh gak tumpang kesenangan.. tapi hampeh.. abang-abang pon dok tumpang duit mak bapak lagi walaupun dah kawen... yang sorang dah ada anak pon xsedaq-sedaq diri lagi... yang sorang dah kawen tapi tak kerja harap duit jatuh dari langit... yang kak pulak asal ada duet ja komfem lesap... salah satu faktornya ialah bayaq duit wifi... hahaha... ha melalut dah... 

Ieyda nak jadi macam sepupu Ieyda.. dia dapat belajar kat Bandung,Indonesia...memang la.. family dia semua pandai-pandai.. semua dapat straight A's... maklum la si ayah pengetua.. n emak depa pulak tak bagi anak-anak makan benda yang pelik-pelik.. nak makan apa mintak ja.. mak depa buatkan... bukannya Ieyda nak memperkecilkan mak Ieyda cuma mak ieyda pon tak bagi makan benda-benda frozen tu tapi mak Ieyda tak usahakan nak belajar buat makanan mcm tu... *perlu ke??*.. sempat ka kalau Ieyda nak pulun study from now?? tinggal empat hari ja lagi nie... hurm... 

ok tadi Ieyda isi borang matrik ala online je.. dunia sekarangkan hanya dihujung kuku *buat kata-kata sendiri* haha... dia bagi tiga ruang untuk isi pilihan koleh matrikulasi mana... pilihan pertama Ieyda isi kolej matrikulasi kulim.. pilihan kedua kolej matrikulasi pulau pinang and pilihan yang ketiga koleg matrikulasi johor... dapat ka tak dapat yang tu belakang kira... ok la malas nak taip...bye... Assalamualaikum... 




                 

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Saturday, June 22, 2013

Kegembiraan Melanda

halu2... hai... ok trial SPM xsampai lg 2 bulan... what should I  do... sangat-2 takot...  tapi Ieyda still xberubah perangai malas Ieyda... Ieyda takot tak boleh dapato elok.. sebab Ieyda nak mohon biasiswa.. kalau boleh Ieyda nak sambung ktg oversea.. Ieyda nak buktikan kat orang yang Ieyda pon boleh.. and kalau boleh Ieyda nak amek course engineering.. kalau tak Ieyda nak amek medic.. tapi cikgu Ieyda kata kemungkinan tahun 2015 nanty berlaku lambakan para doktor.. sbb kat Malaysia nie doktor dah terlalu bnyak... In sha Allah... Ieyda akan cuba buat yang terbaik...

   Demi masa depan Ieyda, mak ngan ayah Ieyda, family and cikgu-2 yang xpenah putus asa didik Ieyda ngan kawan-2 Ieyda... kalau boleh Ieyda pas SPM nanti Ieyda nak amek kelas speaking english... haha... nak improvekan grammar Ieyda...haha...

ok tukar topik... bulan 6 hari tu abg ngah Ieyda kawin... and kemungkinan bulan 12 nie kak Ieyda pulak kawin... pas Ieyda habes SPM la... haeh lepas nie tinggal Ieyda sorang je la... Mak Ieyda kata "nanti adik pulak".. Ieyda kata "tunggu 10 tahun lg.. bagi adik ada rumah and ada keta dulu. "... haha... 

  ok topik laen... hari khamis hari tu abg ngah Ieyda p amek Ieyda kat kolah.. nek keta... then sampai-2 umah
Ieyda tutup tingkap keta.. pastu tingkap keta tersekat *maklum la keta second hand* pastu abg Ieyda kata tak pa stgi abg tutup... wah berbunga hati beb... mau tak nya... tak pernah sebelum nie abg-2 Ieyda bahasakan diri depa abg taw... ok.. bagi korang semua memang la korang kata alah benda tu ja... tapi bagi Ieyda best sangat...

  haha.. ok bye semua... Assalamualaikum...


✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Friday, April 26, 2013

Good Bye Miss Natra




hai semua... ok lama jugak Ieyda xhapdet blog nie... dlm sebulan maybe... kelmarin hari sukan kat kolah Ieyda.. apa Ieyda masuk acara tak?? ofcoz la masok.. acara duduk kt khemah rumah sukan, acara menjerit untuk orang lari and acara makan.. hehehe... kalau Ieyda masok acara lari japg alamatnya kena tukaq nama la acara tu.. iaitu nama yang sesuai acara ligan(kejar) orang.. sebab?? dah lari asyik dok tmpat last.. tak ke namanya ligan orang.. btw.. kelmarin jugak last day my practical teacher kat kolah tu... ok kelmarin tak rasa apa lagi.. but petang kelmarin pas balek dari sekolah terus terpikir.. ala nanti Miss Natra dah tak ajar dah.. mesti rindu gila kat dia.. dulu masa dia ada Ieyda selalu kata cepat la bagi dia habis dia punya praktikal.. but now.. rasa macam nak cakap kat dia kata tecer tak yah la balek IPDA stay la kat ASTECH but I can't.. ala nak nangis dah la ingat balek knangan-2 ngan Miss Natra.. ingat lagi lagu yang Miss Natra buka kat kami n nyanyi sama-2..

Count On Me by Bruno Mars
[Verse 1:]
Oh uh-huh
If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

[Chorus:]
You can count on me like 1, 2, 3
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
You'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah
Ooooooh, oooohhh yeah, yeah

[Verse 2:]
If you're tossin' and you're turnin'
And you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Every day I will remind you

Oooh
Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

[Chorus:]
You can count on me like 1, 2, 3
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
You'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah
Ooooooh, oooohhh yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye
You know...

[Chorus:]
You can count on me like 1, 2, 3
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
You'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah
Ooooooh, oooohhh

You can count on me 'cause I can count on you

----------------------------------------------------

Yellow Lemon Tree

I'm sitting here in the boring room 
It's just another rainy Sunday afternoon 
I'm wasting my time 
I got nothing to do 
I'm hanging around 
I'm waiting for you 
But nothing ever happens and I wonder 

I'm driving around in my car 
I'm driving too fast 
I'm driving too far 
I'd like to change my point of view 
I feel so lonely 
I'm waiting for you 
But nothing ever happens and I wonder 

I wonder how 
I wonder why 
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky 
And all that I can see is just a yellow lemon-tree 
I'm turning my head up and down 
I'm turning turning turning turning turning around 
And all that I can see is just another lemon-tree 

Sing, dah...

I'm sitting here 
I miss the power 
I'd like to go out taking a shower 
But there's a heavy cloud inside my head 
I feel so tired 
Put myself into bed 
While nothing ever happens and I wonder 

Isolation is not good for me 
Isolation I don't want to sit on the lemon-tree 
I'm steppin' around in the desert of joy 
Baby anyhow I'll get another toy 
And everything will happen and you wonder 

I wonder how 
I wonder why 
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky 
And all that I can see is just another lemon-tree 
I'm turning my head up and down 
I'm turning turning turning turning turning around 
And all that I can see is just a yellow lemon-tree 
Yellow, wonder, wonder 

I wonder how 
I wonder why 
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky 
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see 
Is just a yellow lemon-tree


---------------------------------------------------------------------------------

ada bnyak lagi lagu yang Miss Natra pasang kat kami.. tapi lahu febret satu kelas ialah yellow lemon tree
 bnyak sangat kenangan Miss Natra dalam kelas kami... and kami tak buat jamuan with her...  ok lepas nie kna ulang alik pergi bilik nilam dah.. lepas nie dah tak leh dengar cita from Miss Natra kat overseas dah.. miss her so much... lepas Miss Natra punya cita nie Miss Wan pulak... lepas nie tak taw la cikgu mana yang ganti Miss Wan dalam kelas write well.. will miss them so much.. 

*curik kat dalam twitter Miss Natra* @shakeilla_natra




✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Friday, March 22, 2013

Result SPM ASTECH


Holla.... actually bukan Ieyda punya result ok.. result Ieyda tahun depan... tak tahu lah Ieyda macam mana nak hadapi tahun depan.. walaupun tak sempat nak tengok riak muka senior-2 tahun lpas after they took their result tapi bila kengkawan cerita oh no.. first thing in my mind about my parents.. diaorang akan menangis gembira kah.. or diaorang hanya mampu tersenyum atau the worst thing diaorang akan menangis because anak yang menjadi harapan terakhir mereka tak dapat keputusn yang cemerlang... I'm really scare when I think about it... ok nak cita nie..

kat kolah Ieyda ada 5 Org dapat 10A yang laen 9A 8A and others... haha.. actually Ieyda lupa berapa orang yang dikategorikan sebagai cemerlang.. kat kolah Ieyda 8 hingga 10 A dah cemerlang.. tak silap Ieyda 20 orang lebih gak la dapat 8A ke atas... tapi paling tak sangka.. orang yang kami target dapat 10A dapat 9A.. dah tu subjek yang dia tak pernah dapat B pulak tu.. nak taw subjek apa?? English... masa trial dia sorang ja yang dapat 9A subjek yang tak dapat A Bahasa Melayu... mai SPM dapat 9A jugak.. tak pa la.. dah rezeki dia... 

---------------------------------------------------------------------------------

before nie kan Ieyda ada hapdet entry about my senior yang meninggal before amek result tu kan... Result beliau di kategorikan cemerlang.. he got 8A 2B..nie Ieyda sertakan slip keputusan yang Ieyda cilok kat FB cikgu Ieyda...



CEMERLANG BUKAN??

even Ieyda tak dak dalam dewan masa tu*sepatutnya ada tapi Ieyda teman mak Ieyda jumpa cikgu kat kelas(perjumpaan waris bersama guru tingkatan) * tapi kawan Ieyda cita satu dewan sedih bila keputusan beliau diumum kan... sad right.. it's ok because cemerlang di dunia hanya sementara.. tetapi cemerlang di akhirat selama-lamanya... Allah sangat sayangkan beliau...that's why Allah took him so early...

---------------------------------------------------------------------------------

ok setakat nie je kot yang Ieyda nak story mory kat korang... taa... Assalamualaikum ...







✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak