Sunday, December 23, 2012

Friends



Hai-3.. hurm hari nie sebenarnya Ieyda tak berapa ada story hari nih.. hurm.. cuma bila Ieyda pikir-2
balek... Ieyda nie banyak kawan rupanya.. but bukan kawan di facebook yer... kawan di alam realiti la.. *eh-2 napo pulok budak nie.. poning ka hapo...* haha.. baru terpikir la... hurm nak tawu tak napa
haha.. apa tak nya.. masa tadika kawan lain, masok kolah rendah kawan laen-2.. dari darjah satu sampai darjah 6.. asyik tukar-2 kawan ja.. cuma kawan masa darjah 6 ja kekal sampai sekarang...  
ha masuk tingkatan 1 kawan rapat yang sama kelas sorang.. kelas laen plak kawan lama la... 
and masok tingkatan dua sampai tingkatan 3 baru la kekal kawan yang sama.. kenapa sampai tingkatan 3 ja?? sebab masok tingkatan 4 Ieyda dah pindah sekolah.. tapi still contact kawan sekolah lama... masok tingkatan 4 dapat kawan baru lagi.. tapi Ieyda nie payah nak dapat kawan baek lebih dari 2.. kawan yang paling rapat ngan Ieyda cuma ada 2 jah... dari darjah 6 sampai tingkatan 4.. yang rapat la... kawan besa-2 nih banyak.. nak tengok gambar kawan-2 Ieyda tuh... before tuh Ieyda nak menayang gambar Ieyda kejap..*gedik pulop budak nih*

budak nih nama dia Syahida Razak


      ok nih dy gambar kawan-2 Ieyda


ha yang nih nama dia Syahirah Adnan.. kalau nak add kat facebook dia  I'ra Syahira
 *Ieyda kawan dia dari darjah 6 sampai la sekarang..*

Second


ha yang nie nama dia Siti Kholijah facebook dia Chie Ieja
*yang nie Ieyda tak rapat sangat...pelik tak??*
*kawan dari darjah 6 sampai sekarang*

ok third


yang nie nama dia Nursyamimi..dia talak ada facebook aa...
*harap maaf gambar kurang sopan.. tengah sedap menikmati oreo mcflurry*
 *kawan masa darjah berapa entah.. pastu terputus seketika then sambung balek dari form  1 sampai sekarang*

ok yang keempat


yang nih plak nama dia Nurul Nabila Jamaluddin.. facebook dia Nurul Nabila Jamaluddin
*dia nih Ieyda kenal baru tahun nih(2012) tu pown sebab Ieyda pindah masuk SEKOLAH MENENGAH TEKNIK ALOR SETAR*

ok yang last 


nama dia Nor Suhaini.. facebook dia Sue Aini Fadzil
*Ieyda kenal dia sama jugak ngan Nurul Nabila Jamaluddin tadi*


okk... sampai sini je la Ieyda introduce kawan-2 baek Ieyda... bye.. Assalamualaikum*jawab.. tak jawab dosa*










✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Friday, December 21, 2012

Baby Crazy






hye semua...how are u?? ok i'm fine.. haha.. mimpi apa la Ieyda nie tanya khabar dalam bahasa inggeris lak.. hurm ubah angin ke...haha.. now i'm bored.. because?? ye la.. duduk sorang-2 kat rumah time-2 cegini*macam la tak penah duduk sorang* ok hari nie Ieyda maybe happy.. from morning to afternoon only.. knapa sampai tengah hari ja?? *Ieyda nie pelik la* haha.. do I care?? haha ok-2.. hurm nak cita macam mna erk... ok pagi tadi macam biasa la.. *bangun*breakfast*sapu sampah*mop lantai*sapu sampah balek* and buat homework**smpai tengah hari je tau* hurm mana yang happy nyer tuh.. haha.. sebenarnya nothing pown.. cuma lawak yang tak disengajakan je.. ok Ieyda cita.. tadi dalam pukul 11 maybe... Ieyda buat homework.. then Ieyda bosan so Ieyda buka la lagu..*time tu kak Ieyda tengah masak n mak Ieyda tengah siang ikan darat.. mknanya Ieyda duduk kat dapur la sambil buat hw* ok masa tengah syok-2 dengar lagu smbil buat hw tetiba keluar lagu Baby Crazy *kalau korang nak tawu macam mana bunyi dia korang klik kat Baby Crazy wana biru tuh...* Ieyda yang tengah buat hw terus berenti buat and tergelak... hehehe.. tak tau macam mana boleh sesat/ada kat dalam fon Ieyda tuh.. mak Ieyda yang dok sian ikan pown asyik gelak je.. ada ka patut mak Ieyda kata ingatkan bunyi kambing tua kat mana.. haeh.. ada lagi satu benda yang Ieyda tak tahan dari gelak tadi.. tapi Ieyda tak reti la nak cita... takot tak lawak plak japg.. ok dah la takat sini... Assalamualaikum..


✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Wednesday, December 19, 2012

World Music Awards




hai semua... hep-2... baca sampai habes taw.. eh-2 kenapa tetiba Ieyda hapdet Pasal World Music Awads(WMA) nie.. hahaha... Ieyda pown tak tahu..*tetiba rajin*  ok-2 sambung meh... Ieyda bukan saja-2 nak hapdet pasal nie cuma Ieyda taw korang rajin kan... so jom ramai-2 vote Shila Amzah... mna nak taw kot-2 dia boleh menang... kalau nak vote tekan kat gambar bawah nie... then bila dah masuk page dia cari gambar Shila lak... then klik kat pic dia... yer...



http://www.teamworld.it/wp-content/uploads/2012/12/world-music-awards-2012.jpg




✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Help Me...



hye semua... hurm Ieyda nak tanya mcm mna erk nak guna ChurpChurp.. Ieyda nie nama ja dh mula berblogging dari tahun 2010 tapi jarang buka blog.. so tu yang agak kekok sikit tu... dulu cuma reti bagi cantek blog je... churpchurp ke nuffnang ka buat tak tahu je... sekarang baru la terkedek-kedek nak try churpchurp nih... almaklumlah... kalau asyik edit blog je mesti bosan kan... nak jugak try menda alah ceghini...


p/s : tolong la gitaw... dah nak meletop pala otak nie pikir acena nk guna menda alah nie...





✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Tuesday, December 18, 2012

Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella

hye... hehe nie first time join contest... agak kekok..cuma saja-saja nk cuba..
bukan cuba naseb yer...sapa-sapa nak join contest nie klik kat SINI atau klik kt gmbar rabbit tuh...^_^
Bertekun Usaha Diberkati Ilahi *gogo chaiyok... study
Air Dicincang takkan putus..harap kekal sampai bila-bila..<3

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Testing..testing..1..2..3

Haluu... hyep2 semua.. haha.. morning.. wah-wah.. time-time cegini Ieyda tak tido lagi kan.. hehehe...
nak buat cena nie semua blog nie punya fasal la... penat hedit taw... satu bnda ja yang tak jadi iaitu kotak komen tuh... nak buat bg santek jugak... tapi tak terjadi la... fenat taw...nak taw harinie Ieyda edit apo?? meh nak koba ckit... today Ieyda edit:
    • logo blog kpda cute ikon...*tngok atas skali dkat tab korang... ada kan si comel melompat- lompat tuh*
    • sidebar mcm lyssa surihani Lyssa Faizureen..
    • then kotak pda title sidebar
    • silent reader's
    btw bnyak lagi Ieyda edit.. lupa dah yg mna edit kmaren ngan harinie.... semua tuto Ieyda Ikot tuto Lyssa Faizureen  n ada yg Ieyda ubah ckit-ckit... sbb kbnyakan tuto lyssa untuk old interface... skrang nie ntah blogger nie nak nyusahkan kita agaknya... timbul new interface plak... fening Ieyda....



    ✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

    Sunday, December 16, 2012

    Durian, Blueberry and Strawberry Crepe


    hye semua... weee.... Ieyda excited sangat harinie... sebab?? eh kejap-kejap korang dah mandi ke belum nie?? ada bau la.. eh kejap.. oh hampeh sungguh kucing Ieyda nie.. ada ka patut gi kentut kat ruang tamu rumah Ieyda rumah ayah Ieyda.. huh tak senonoh betol kucing nie.. bukan nak bagi salam..

    owh sambung balek... sebab Ieyda excited ialah... Ieyda lulus ujian QTI tadi... now tunggu test JPJ plak.. minggu depan gi booking then bulan 1 nie pegi test JPJ and kalau lulus Ieyda dapat lesen P... best tak?? korang Ieyda tak tahu la tapi Ieyda kompom la best... penat taw nak dapat lesen P pown... 

    dah siap ujian QTI tadi sepatutnya Ieyda pegi rumah kawan Ieyda.. tapi tetiba plak kawan Ieyda kata dia tak dak kat rumah.. dia kata dia pegi ziarah orang meninggal.. so Ieyda balek and singgah kat farmasi tempat kak Ieyda kerja.. sebab nak tukar moto and nk amek durian,stroberi n bluberi crepe.. nak tengok tak gambar crepe-crepe tu?? kejap erk..

    yum..yum


    Durian crepe.. i'm not really like it..


    Blueberry crepe...i like!!

    Strawberry crepe... i like!!



    haha... korang tengok dah yer... ok la.. selamat menjamu selera...

    p/s: kualiti gambar kurang memuaskan... camera kak Ieyda bawak... so terpaksa guna fon...
                                            



                                                                                                                                               ..  

    ✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

    Saturday, December 15, 2012

    Usaha Tangga Kejayaan

    yeyy... akhirnya siap jugak blog Ieyda... dah tak taw lama mna dah Ieyda renovate kan blog nie... hahaha...
    agak memenatkan tapi puas hati coz buat semua hasil usaha sendiri.. tapi ada jugak la refer kat blog-blog yg buat tuto.. tapi satu ja yang tak berapa puas hati.. iaitu....jengjengjeng... sidebar tak leh buat la.. customise sudah semua sudah still tak boleh..last-last semua Ieyda campak kat bawah...haha.. maen campak-campak ja kan... 
    hahah.. nak tengok hasil nya?? haha.. apa la Ieyda nie kan.. dah korang dok baca hapdet Ieyda nie kompom-kompom la korang boleh tengokkan apa dah jadikan kat blog Ieyda nie... arhh.. ieyda xkira.. Ieyda nak tunjuk jugak... haha


    ha... nie la jadinya.. tapi Ieyda tak berapa suka la dengan dashboard baru nie... tak besh.. 
    haha.. Ieyda nak dabshboard lama... nmpak kemas...:(
    oh..btw.. lupakan kejap pasal blog... now.. nak buka cita baru.. cita apa?? haha... kalau uols nak tawu Ieyda dlm proses amek lesen... now Ieyda dah dapat lesen L.. nak tengok tak lesen tuh?? nie dia...


    cun tak?? haha.. mesti pelik kan muka Ieyda....
    haha.. apa-apa je la... besok Ieyda nak amek test QTI agak takut sekarang.. hope korang doakan Ieyda lulus erk besok... oh lupa nk bagitaw Ieyda amek lesen apa.... 
    hehe.. dah sah-sah umur Ieyda baru 16 mesti la amek lesen moto...tak kan amek lesen treler lak kan...
    sebelum Ieyda g amek test komputer hari tu Ieyda teman kawan Ieyda g daftar lesen.. dia baru nak amek lesen da... bosan tunggu dia Ieyda sempat lagi snap-snap gambar sendiri haha... nie dia...








    semua pi nie tulen ye... tak de yang edit kat muka ok.. dah la tak tahu nak taip apa lagi...

    p/s: harinie tak taw napa upload pi banyak sangat.. haha jangan lpa singgah kat fb Ieyda 
    cini-cini  Syahida Razak n follow my twitter ♕ Syahida Razak ♕











    ✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

    copyright: Hak milik Blog Syahida Razak