Tuesday, August 21, 2012

Raya..Raya..Raya



hye semua.... hehehe... lama mna dah Ieyda tak hapdet blog kan.... masa nak masok bulan puasa dulu Ieyda nk hapdet tapi terasa malas la....nie pown tengok la dah masok raya ke-3 baru Ieyda hapdet.... hahaha... sebenarnya raya tawun nie memang tak meriah mcm tawun2 yang lepas... terasa sayu bila ingat balik hari raya tawun-tawun yang lepas... hurmm... btw 30.8.2012 nie Ieyda nak peksa lak... sebab tu la bosan je raya tawun nie... sekolah laen suma peksa sebelum raya..tapi sekolah Ieyda peksa lepas raya.... arh bosan giler... btw walaupun raya tawun nie tak semeriah tawun-tawun sebelum nie.. tapi tawun nie la dapat duet raya yang paling kebabom.... hahaha.... tawun nie jumlah keseluruhannya( buat masa nie raya 1-3) dapat RM 221... hahah.... sebelum nie dapat seatus lebih ja.... n tawun nie jugak abg-abg ngan kakak Ieyda bg duet raya... termasoklah ayah Ieyda.... n adik beradik yang len pakat hulur RM 5 ngan RM 10 je include pengetua sekolah sekali.... ayah Ieyda bg RM 51... nak taw knapa RM 51... sebab masa ayah Ieyda dok masokkan duet raya yang nk bg kat budak-budak tu... Ieyda masok bilik lepas tu ayah Ieyda tanya nak tukar tak duet seringgit ngan duet baru.. tapi Ieyda takmau... last-last ayah Ieyda masokkan duet seringgit kat dalam sampul duet raya yang nak bg kat Ieyda tu.... so jd la RM 51.. abg Ieyda yang sulung bg RM 25, yang second bg RM 50 n kakak Ieyda bg RM 50 jgak.... sebab tu la boleh mengjangkau RM 200 lebih tu... hahaha... lumayan kan jadi anak bongsu... hahaha... bila dicampur ngan duet simpanan Ieyda jadi la RM 584... now Ieyda dalam dilema iaitu Ieyda nak perbaek netbook Ieyda or nak beli blackberry.... knapa Ieyda nak beli blackberry?? kenapa tak beli samsung or others?? hahaha... memang Ieyda cadang nk beli yang touch screen punya.. tapi bila tengok blackberry Ieyda jadi lebih tertarik kat blackberry dari yang laen.... arh biar la.... nie Ieyda masokkan gambar raya Ieyda....

with my sis,mom n dad

with mom,dad n sis in-law


Ieyda ngan kakak


Ieyda ngan kakak ipar

* dah la tak yah bnyak-bnyak... btw mesti korang heran mana pegi abg-abg Ieyda kan... ha meh nak gtaw... abg Ieyda yang sulung lepas sembhyang raya tewus g umah kawan dia... abg yang second lak... dok tidow je memanjang... apa taknya pukul 5 pagi baru balek.... nak taw tak baju raya abg Ieyda yang kedua tu dh dua tawun tak pakai.... buat tawun lepas tapi dia tidow jugak... simpan untuk tawun nie tapi tidow jugak... so simpang untuk tawun depan pulak la.... jimat pown jimat.... k lar dh penat nak merapu kat cni....






✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

No comments:

Post a Comment

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak