Wednesday, June 27, 2012

Si Dia Yang Menawan


hye ols... wah hari nie memang Ieyda rasa happy sangat10x.... sebab?? tadi Ieyda pegi sekolah lama... pastu Ieyda nampak mamat yang Ieyda suka nie... dari form 2 ok... hari nie hari sukan kat kolah tu n kolah bawu Ieyda tu... tapi kolah bawu Ieyda buat pagi... so bila balik tadi kelam kabut la siap-siap p kolah lama pulak... masa Ieyda duduk kolah lama tu Ieyda satu rumah sukan ngan dia... lagi bahagia.. tapi la nie Ieyda asa mcm rugi pulak bila pindah sekolah... tapi Ieyda pikir gak kalau Ieyda tak pindah apa akan jadi kat cita-cita Ieyda... so Ieyda terpaksa brkorban... tadi dia amek acara 4x400 and 4x100... harini dia amek yang tu... tapi masa saringan dia amek banyak lagi... Ieyda tak berapa taw sangat sebab Ieyda bukan budak kolah tu dah... ok tadi masa acara 4x400 memang dia ngan 2 orang lagi lari laju n memang duduk kat tmpat number satu dah.. tapi bila budak yang terakhir lari bdk yg keempat la... tewus kna potong ngan budak laen... naseb Ieyda pegang handphone Ieyda kuat-kuat tadi kalau tak memang dh melayang dh... coz budak tu sorang ja... Ieyda yang emosi nie naseb tak nangis kat situ... sebab pa Ieyda emosi... sebab budak tu just ganti tempat tu coz sorang lagi patner diaorang iaitu kawan Ieyda gak dah pindah sekolah... so diaorang kna cari patner baru... yang secondnya.. sebab budak yang Ieyda suka tu kalau lari memang tak pernah kalah la... sbb apa Ieyda kata mcm tu?? sebab tawun lepas dia dapat johan dlm acara 3500 meter.... by the way.. i'm always beside him...
lepas lari memang dia payah nak senyum maybe sebab dia bad mood ngan budak tu kot...
lepas dia balik ja Ieyda tewus anta msej... nak taw Ieyda hantar apa?? nie isi kandungan msej dy...

Ieyda: salam...kuat lari... good job.. cuba g tawun dpn taw... bg dpt 6ber satu balek...(sebelum nie umah sukan tu dh berapa tawun tak taw johan berturut-turut kali nie dapat number 2)

Si Dia: Wkmslm.. hahaha pndai la ang 2. aq asa cam nak p tumbok ja geng yg laqi 6ber 4 2 td heiy...

Ieyda: haha... ok aq pham...

Si Dia: yla 2

Ieyda: la btoi la... awt ang ingat aq xasa ka mcm nk p tumbok dy td.. naseb aq xbaling tpon aq ja td..

Si Dia: hahaha(dia keja gelak ja)

Ieyda: tp apa2 pon cba g tawun dpn.. ang ckp kat cikgu xyah amek dh budak tu... bg umah ijau dapat 6ber 1 blek... go go chaiyok.. hehehe... terlebih smngat lak...

Si Dia: ok2

Ieyda: lg 1 masa tarik tali tadi aq tngok mmng xadil..ok... tawun dpn aq p sorak lg..hehe.. k salam..

Si Dia: k wkmslm

ok dh abeh dah... mesti korang tngok n korang rasa Ieyda yang melebih-lebih kan... ok fine... Ieyda taw maybe dia tak dak mood... ya la... slalunya dia akan balas panjang smbil dok ngutuk kat Ieyda tapi kali nie tak... dia balas pendek2 ja... Ieyda pown malas nak msej lama2 sbb tkowt dia perasan lak yang Ieyda terhegeh-hegeh nak msej ngan dia... korang nk tengok gmbar dia??
tak payah la... tkowt nnty korang suka kat dia pulak... bg pompuan la.... bila Ieyda dapat bg semangat kat dia... Ieyda rasa mcm semangat Ieyda pown bangun sekali... sebab Ieyda dh kata.. kalau dia seronok Ieyda tumpang seronok... tapi kalau dia sedih Ieyda pown akan sedih... tapi bukan Ieyda nak sedih mcm tu ja... kompom Ieyda akan send msej untuk bg semangat kat dia..mcm Ieyda kata tadi... i'm always beside him... walaupun Ieyda dah pindah sekolah tapi look i'm still like him very much... walaupun ada budak laki yang hensem kat kolah bawu tu tapi Ieyda still nak dia... Ieyda p sekolah ptg tadi pown sebab dia... n bila Ieyda tengok dia Ieyda rasa happy tapi sedih sikit sebab Ieyda boleh tengok dia sementara ja... dulu boleh tengok tiap-tiap hari....

k larh nk lyan perasaan sat... hehe...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

No comments:

Post a Comment

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak