Saturday, June 30, 2012

Hanya Tuhan Yang Tahu



hye olss... harinie Ieyda nak luahkan perasaan kejap... sebenarnya Ieyda betoi-betoi Rindu kat Si Dia... mesti ada di kalangan korang yang tertanya-tanya kenapa Ieyda tak mesej ja dia... memang Ieyda nak mesej tapi Ieyda tak taw nak tanya pa kat dia... Ieyda tak nak la kejap lagi kalau Ieyda mesej dia perasan lak yang Ieyda suka kat dia... Ieyda dah cuba buang perasaan tu tapi macam tak boleh ja... asal Ieyda nak lupakan dia ja... ada ja yang buat Ieyda ingat kat dia... dah empat tahun kowt perasaan nie... dan empat tahun jugak la Ieyda kena tanggung rasa yang perit sangat... hanya ALLAH ja yang taw apa yang Ieyda rasa... Ieyda dah tak tahan dah nak tanggung semua nie...


dah cukup la Ieyda tanggung semua nie... n now.. Ieyda baru sedar yang Ieyda cuma bertepuk sebelah tangan... sakit sangat... lebih dari sakit yang Ieyda tanggung masa excident... tiap kali Ieyda pikir mesti air mata Ieyda mengalir... Ieyda penah kata kat hati Ieyda dulu... "kalau dia sedih Ieyda akan sedih n bg kata-kata semangat.. kalau dia happy Ieyda happy.. kalau dia marah Ieyda marah tapi Ieyda akan cool kan dia... bila dia kecewa Ieyda akan kecewa.. Ieyda sentiasa ada disebelah dia ataupon di belakang dia.... Ieyda rindu sangat2...

sampai Ieyda buat lukis benda nie... :)

tapi tak pa... kalau perasaan nie still ada Ieyda akan bg kata-kata semangat kat dia... go go chaiyok.... hehehe.... Ieyda tak kisah la dia nak kata apa pown... sebab Ieyda taw perangai dia mcm mna....

walau sakit mcm mna pown hati nie Ieyda tetap akan sentiasa bagi semangat kat dia... btw Ieyda ada azam bawu... iaitu nak turunkan berat badan... bagi jadi 50kg... sekarang nie berat badan Ieyda dah masok 60kg lebih ok.... Ieyda ada angan-angan taw... iaitu nak masok lumba lari... tapi tak penah kesampaian... semuanya sebab berat sangat badan nie... kalau boleh Ieyda nak jadi mcm Si Dia... lari kuat... dia pown ada sifat bertanggungjawab taw... arh whatever la.... yg penting Ieyda tetap nak kuruskan badan... dengan cara semual jadi ok... tak nak la amek ubat yang berjenis-jenis tu.... kalau terpaksa amek Ieyda amek jugak la....k larh bye....

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Wednesday, June 27, 2012

Si Dia Yang Menawan


hye ols... wah hari nie memang Ieyda rasa happy sangat10x.... sebab?? tadi Ieyda pegi sekolah lama... pastu Ieyda nampak mamat yang Ieyda suka nie... dari form 2 ok... hari nie hari sukan kat kolah tu n kolah bawu Ieyda tu... tapi kolah bawu Ieyda buat pagi... so bila balik tadi kelam kabut la siap-siap p kolah lama pulak... masa Ieyda duduk kolah lama tu Ieyda satu rumah sukan ngan dia... lagi bahagia.. tapi la nie Ieyda asa mcm rugi pulak bila pindah sekolah... tapi Ieyda pikir gak kalau Ieyda tak pindah apa akan jadi kat cita-cita Ieyda... so Ieyda terpaksa brkorban... tadi dia amek acara 4x400 and 4x100... harini dia amek yang tu... tapi masa saringan dia amek banyak lagi... Ieyda tak berapa taw sangat sebab Ieyda bukan budak kolah tu dah... ok tadi masa acara 4x400 memang dia ngan 2 orang lagi lari laju n memang duduk kat tmpat number satu dah.. tapi bila budak yang terakhir lari bdk yg keempat la... tewus kna potong ngan budak laen... naseb Ieyda pegang handphone Ieyda kuat-kuat tadi kalau tak memang dh melayang dh... coz budak tu sorang ja... Ieyda yang emosi nie naseb tak nangis kat situ... sebab pa Ieyda emosi... sebab budak tu just ganti tempat tu coz sorang lagi patner diaorang iaitu kawan Ieyda gak dah pindah sekolah... so diaorang kna cari patner baru... yang secondnya.. sebab budak yang Ieyda suka tu kalau lari memang tak pernah kalah la... sbb apa Ieyda kata mcm tu?? sebab tawun lepas dia dapat johan dlm acara 3500 meter.... by the way.. i'm always beside him...
lepas lari memang dia payah nak senyum maybe sebab dia bad mood ngan budak tu kot...
lepas dia balik ja Ieyda tewus anta msej... nak taw Ieyda hantar apa?? nie isi kandungan msej dy...

Ieyda: salam...kuat lari... good job.. cuba g tawun dpn taw... bg dpt 6ber satu balek...(sebelum nie umah sukan tu dh berapa tawun tak taw johan berturut-turut kali nie dapat number 2)

Si Dia: Wkmslm.. hahaha pndai la ang 2. aq asa cam nak p tumbok ja geng yg laqi 6ber 4 2 td heiy...

Ieyda: haha... ok aq pham...

Si Dia: yla 2

Ieyda: la btoi la... awt ang ingat aq xasa ka mcm nk p tumbok dy td.. naseb aq xbaling tpon aq ja td..

Si Dia: hahaha(dia keja gelak ja)

Ieyda: tp apa2 pon cba g tawun dpn.. ang ckp kat cikgu xyah amek dh budak tu... bg umah ijau dapat 6ber 1 blek... go go chaiyok.. hehehe... terlebih smngat lak...

Si Dia: ok2

Ieyda: lg 1 masa tarik tali tadi aq tngok mmng xadil..ok... tawun dpn aq p sorak lg..hehe.. k salam..

Si Dia: k wkmslm

ok dh abeh dah... mesti korang tngok n korang rasa Ieyda yang melebih-lebih kan... ok fine... Ieyda taw maybe dia tak dak mood... ya la... slalunya dia akan balas panjang smbil dok ngutuk kat Ieyda tapi kali nie tak... dia balas pendek2 ja... Ieyda pown malas nak msej lama2 sbb tkowt dia perasan lak yang Ieyda terhegeh-hegeh nak msej ngan dia... korang nk tengok gmbar dia??
tak payah la... tkowt nnty korang suka kat dia pulak... bg pompuan la.... bila Ieyda dapat bg semangat kat dia... Ieyda rasa mcm semangat Ieyda pown bangun sekali... sebab Ieyda dh kata.. kalau dia seronok Ieyda tumpang seronok... tapi kalau dia sedih Ieyda pown akan sedih... tapi bukan Ieyda nak sedih mcm tu ja... kompom Ieyda akan send msej untuk bg semangat kat dia..mcm Ieyda kata tadi... i'm always beside him... walaupun Ieyda dah pindah sekolah tapi look i'm still like him very much... walaupun ada budak laki yang hensem kat kolah bawu tu tapi Ieyda still nak dia... Ieyda p sekolah ptg tadi pown sebab dia... n bila Ieyda tengok dia Ieyda rasa happy tapi sedih sikit sebab Ieyda boleh tengok dia sementara ja... dulu boleh tengok tiap-tiap hari....

k larh nk lyan perasaan sat... hehe...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Saturday, June 23, 2012

gambar arwah netbook..:D


nie la etbook Ieyda yg rosak tu... hehehe... Ieyda memang ganas pown...



nak taw apa yang rosak?? dia punya hard disk... nak perbaik dia kna ada RM 500... takpa2 Ieyda akan himpun duit bg cukup RM 500 untuk perbaik dia... tengok betapa sayangnya Ieyda kat netbook nie... sebab apa Ieyda kata sayang?? sebab denga duit RM 500 tu Ieyda boleh beli mcm2... handphone baru... tapi Ieyda taknak... Ieyda ak netbook jugak.. sebab handphone takleh tolong Ieyda buat kerja2 yg melibatkan komputer... netbook boleh...

k larh... Ieyda ak tunjuk yg tu ja...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Friday, June 22, 2012

Miss Pelapis tani SMKL


hye ols... yg nie post ke-2 ntuk mlm nie... ok.. yg sebenarnya Ieyda rindu gegila dekat unit uniform Ieyda masa form 2... Unit Uniform Pelapis Tani... memang banyak sangat sweet memory with them... i'm really2 miss to meet them... tapi nak buat macam mna tak dak rezeki lagi nak jumpa... dah la tawun nie hari sukan sekolah Ieyda sama nngan sekolah lama Ieyda.. hari yang sama ok... tu yang tension gegila... nie gambar2 pelapis tani 2010...cekedout...




yg nie gambar cikgu2 ngan atlet lompat bergalah negara Cik Roslinda Samsu


ok dh la tu sikit2... Ieyda ada dalam unit ie masa nie... tapi gambar Ieyda korang takkan nampak sebab Ieyda terlindung dek jejaka2 banyak sangat... hehehe... miss them so much... teringin nak ada dlm situasi mcm nie lagi... susah senang bersama... teringin nak sarungkan uniform nie kat badan mcm 2 tahun lepas... tapi nak buat macam mna... masa dh berlalu... masa nie kami lah unit uiform pertama yang mula berkawad... kontinjen pertama wooo....rasa bagga gila masa lalu dpan pavillion... rasa mcm unit uniform kami paling cun... tapi cikgu silap ambil pngadil... patut ke kalau ambil pengadil yang dia sendiri latih kontinjen kadet polis.. dan dia jugak yang jadi pengadil... sah2 la dia pilih kadet polis... sebab bnyak pasukan yang kata kontijen pelapis tani yang akan dapat johan masa nie tapi tngok2 kadet polis dapat... tapi tawun lpas Ieyda memang puas hati gila sebab kadet polis kalah dengan Kadet Remaja Sekolah.... PUAS... rasa dendam dah terbalas jua akhirnya... ada Ieyda ksah... sebab apa Ieyda rasa puas?? memag la kadet polis kalah di tangan KRS tapi korang tawu tak... majoriti ahli2 KRS yang kawad tu semuanya dari bekas2 ahli pelapis tani yang kadet polis prnah tewaskan dulu... kenapa bekas?? sebab unit uniform pelapis tani dah dibubarkan menjadi kelab dan persatuan....

arh... memang Ieyda betol2 puas... yeah PUASSSS.... get lost la KADET POLIS WANITA SMKL... memag patot hampa gelarkan kepo (sigkatan bg kadet polis) sebab hampa memang kepo.... minah2 kepo....huh... PUAS HATI AKU.... HAHAHAHA... wah jahat siot.... hehehe

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Al-Fatihah buat Netbookku



hye ols... hehehe... eh apa knapa plak Ieyda gelak... Ieyda sepatutnya sedih kan...
almaklumlah...netbook 1Malaysia Ieyda tu dh arwah... sapa suruh dy tak dengar kata.. kan dh kena dera... naseb tak dak undang2 yg menjatuhkan hukuman kepada 'pembunuh' Netbook... hehehe...
nak taw netbook jenama apa yang kerajaan bg?? men nak tunjuk sikit...

.........................................

alah tenet wt perangai lak... nama ja line excellent tapi macam hampeh ag... excellent apa ke benda nya... huh... mcm mna pown mati netbook boleh bangun balek... mati manusia tidak ye...
k larh ja g kalau line dh btol2 excellent Ieyda tnjuk...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak