Wednesday, January 25, 2012

OuTiNg WiTh My FrIeNdS


hyep peeps... wah-wah title outing... chewah...
okk...kemarin Ieyda kluar ngan kawan-kawan Ieyda... tujuan nak g jahit nama ja kat baju uniform teknik a.k.a baju korprat... pastu dah terlanjur sampai kami g makan... nak taw kami makan pe?? kami makan chiken chop... cewah nak menyayang letew.... eleh tak sedap mana pown... Ieyda makan kat City Plaza bukan Pacifiq tapi kat CP sedap lagi la banding ngan Pacifiq...
ok asyik cite pasal makan jerk...

opss lupa lak nak cite yang sebelum tu... sebelum g makan kami g beli bku ckit kat Popular masa nak bayar tu Ya Allah panjang giler barisan boleh di katakan sampai ke belakang gak la barisan tu.... tapi naseb ada kawan kami yang dah beratur awal so kami terjah je kat diaorang... nak taw ke kami tu sapa?? alah nnty larh Ieyda upload gmbar sekarang malas la...

ok lepas beli bku kami g makan n lepas makan kami g tingkat atas kat CP.. kami g Karoke la... Ya Allah sakit gak telinga.... tapi past abeh karoke da plak yang spoilkan keadaan...nak taw sapa.. budak tu adek kepada kawan Ieyda.. dia ikowt pown sebab mak dia yang suruh sebab takowt kawan Ieyda tu g jumpa laki.... Ieyda memang meluat ngan budak tu....

kawan Ieyda?? dia pown sama ja... meluat gak ngan adek dia... pastu masa balek umah kawan Ieyda kata adek dia cita kat mak dia apa yang kami buat n dia kata kami dok menggedik.. haram sungguh... lagi la Ieyda berapi.. mak dia marah tak?? kompem la mak dia marah kat kawan Ieyda tu...giler kau tak marah....

k larh malas la nak cita lagi... bye...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Tuesday, January 24, 2012

Allayarham Izwan Pilus


hyep semua... harini tetiba je teringatkan kat Allayarham Izwan Pilus.... mcm mna boleh teringat?? tadi Ieyda tengah layan lagu kat nfon Ieyda tetiba je kluar lagu Indah Lelapku... bila dengar je tewus Ieyda jadi emo n tewus nangis... over kan... tapi seyes korang nak tawu tak Ieyda memang minat kat Izwan masa Ieyda darjah 4 ag.. masa tu Izwan dlm pertandingan ape ntah kat RTM lepas tu Ieyda yakin mesti Izwan yang menang.. lepas tu lama dah tak dengar cerita pasal Izwan... Ieyda pown lupa kat Izwan... pastu masa 2009 masa Akademi Fantasia(AF7) Ieyda minat kat Aril bukan minat sebab apa keh.. Ieyda minat kat diaorang sebab suara depa sedap okeh... masa tu Ieyda tak tawu lagi yang Aril tu adek Izwan.. lepas tu kakak Ieyda gtaw Aril adek Izwan... tewus Ieyda ingat kat Izwan....

but now he's past away... Allah lebih sayangkan dia... suara Izwan sedap sangat.. bila dengar balek lagu dia jdi sayu ja... n bila baca ntri,surat khabar n other pasal Izwan before he gone sedih sangat... n dia prihatin sangat... Ieyda harap rohnya ditempatkan di tempat orang-orang beriman n di cucuri rahmat...AL-FATIHAH...







p/s: bukan Ieyda tak leh terima pemergian beliau buma Ieyda rasa sayu ja bila dengar lagu yang pernah arwah nyanyi... memang la mula-mula nie sayu kan tapi bila dh lama lupa cmtu jer... bagaimana pown kalu ada ahli keluarga arwah 'terbaca' ntri nie Ieyda ucapkan takziah kepada keluarga arwah... arwah ialah anak seni yang baek....



✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Sunday, January 22, 2012

Kuih Bangkit


hai peeps.... hapdet lagi blog kan3... besa la Ieyda nak cover yang hari Ieyda tak leh hapdet tu... ye la nanti dua minggu sekali bawu boleh balik woo.. bek cek cover awai-awai..hahaha... gila btol minah nie kan...

ok nak taw knapa title tu tulis kuih bangkit a.k.a kuih bakar?? ok meh Ieyda cita... dlu Ieyda sangat-sangat tak suka dengan kuih nie... tapi past-past kenduri umah Ieyda hari tu tewus jadi suka kat kuih tu... betul la apa yang diaorang tulis kat penutup bekas kuih tu.."cair di mulut".. sedap sangat.. lagi pon kalu kuih bangkit besa dia warna putih n komfem tebal... yang nie warna dia nak perang-perang n nipis ja... kira kuih nie hebat la sebab dapat tukar selera Ieyda...
k larh nak p layan kuih tu kejap... kepada tuan punya perniagaan terbaek larh.... kepada yang lain usaha lagi.... kalu nak cari tukang rasa kuih meh cari Ieyda..hehehe

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

My Sister In Law


hyep peeps... hurm smlm Ieyda tido lena giler.. apa tak nya bayangkan dua tiga hari lepas Ieyda asyik tido lewat pastu kna bangun awal.. sebab apa?? sebab Ieyda duduk asrama la... ok bagi yang dah lama follow Ieyda dia tahu la tapi yang baru follow Ieyda meh Ieyda nak gitau.. Bulan Disember 2011 abg Ieyda kahwin now kak Ipar Ieyda ada kat umah Ieyda... tapi yang ieyda herannya mak Ieyda macam tak berapa suka kat kak ipar Ieyda tu... memang Ieyda tak boleh nak cita dengan panjang lebar sebab tak larat nak taip taw... panjang sangat.. Ieyda kesian sangat kat kak ipar ieyda tu tapi nak buat macam mna kalu Iyeda tegur mak Ieyda karang ada pulak yang kecik ati... susah betul la.. ada sesiapa yang tahu tak macam mna nak selesaikan benda nie...??? pless.... I need your help...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Saturday, January 21, 2012

Wah Hensemnyer.... meow....


hyep peeps... kehkehkeh... ntah la tetiba je Ieyda nak hapdet pasal sorang mamat kat sekolah bawu tu.... hensem beb... bila tengok berkarisma... habes hilang minat aku kat budak laki skolah lama...nama?? tak payah la... Ieyda g citu bukan nak bercinta tapi nak belajar... Ieyda taw nama dia.. sebab dia senior kat sekolah tu.... nak taw ka muka dia mcm mna?? jap nak cari... ala tak jumpa la... mamat tu ada iras-iras ngan pelakon Malaysia gak.. tapi pelakon tu tak la popular sangat... Ieyda pon lupa nama pelakon tu... tapi seyes Ieyda taw mesti dia dah ada makwe walaupon bukan kat sekolah tu... sebab apa?? sebab salah satu peraturan kat sekolah tu ialah tak boleh kapel..

mesti korang yang bace nie rase skolah tu bosan kan sebab tak leh kapel... tapi bagi Ieyda tak... senang ape kalu tak leh kapel... hidup aman... hahaha... nie ada sorang lagi mamat yang agak cute dia ada iras-iras ngan budak nie... kjap eh...


ala-ala mcm nie la... tapi budak tu macho sikit tak mcm dia nie.... k larh daripada dok merepek bek g tidow g best.... MUAHH.... :D

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Friday, January 20, 2012

KiSaH dI AsRaMa


hyep peep.. kita sambung balek yerk pasal pagi tadi... ok Ieyda nak cita pasal kawan-kawan kat asrama... ok firstly kna la gtaw Ieyda duduk kat dlm dorm ape kankankan.... Ieyda duduk kat dalam dorm G3... ok kawan-kawan Ieyda yang laen suma ok ja... hapening but ada sorang nie bukan nya jahat tapi Ieyda kesian la kat dia... entah la tetiba ja ada rasa simpati kat dia... dia kata kat sekolah lama dia tak ada kawan perempuan cuma ada kawan laki ja.. pastu dia kata dia selalu sakit kepala...tapi bukan sakit yang besa-besa tapi dia bila sakit kepala mesti nak muntah... pastu mala bila entah dia sakit kepala so Ieyda malas la nak kacau... masa tengah malam kemarin kot Ieyda ngan budak-budak dorm Ieyda tak tido ag kecuali kawan Ieyda yg Ieyda cita tu ngan 2 orang ag dh tido.. kami duduk kat dorm kami cita la mcm-mcm tapi tiba kat satu part yang Ieyda kesian sangat kat dia... budak-budak dorm gtaw yang dy nangis... maybe masa tu Ieyda tak dak kat dorm kot... Ieyda ada baca borang maklumat murid dia... tngok kat data ayah dia tengok-tengok ayah dia sekolah setakat darjah enam ja... Ieyda lagi tersentuh kat situ...
hurm.. ntah pape la kan yang Ieyda cita nie... Ieyda rasa Ieyda pown tak paham... haiyak....

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

My NeW sChOoL..


hyep semua... wah agak lama yer Ieyda x hapdet blog nie...mcm mna nak hapdet kalu Ieyda pown tak boleh online.... nak taw ke nape Ieyda tak leh Online?? Ieyda dah tak de kat sekolah lame Ieyda tu... Now Ieyda ade dekat SEKOLAH MENENGAH TEKNIK ALOR SETAR a.k.a ASTECH.. Ieyda duduk asrama la... banyak orang cakap duduk asrama tak best tapi yang sebenar-benarnya memang best... sebab diaorang cakap Ieyda taw... sebab diaorang tak penah duduk asrama.... by the way asrama sekolah tu bertaraf 4 bintang... tak sempat nak nek 5 bintang sebb ada sebb2 tertentu...... memang terbaek la... duduk citu pown boleh turunkan berat badan Ieyda jugak... ape taknya.. asrama Ieyda tingkat 2 kelas Ieyda pulak kat tingkat 3.. fulamak best kan... kat surau pulak tempat perempuan tingkat atas so kna naek tangga lagi... bila korang baca mesti korang rasa mcm seksa je kan?? takde la.... Ieyda memang suka kalu bab2 rajin jalan nie... kelmarin masa nak balik Ieyda balik dengan kawan Ieyda pastu kitaorang singgah kat sekolah lama.... mcm2 diaorang kata kat baju korprat kami... nak taw diaorang panggil hape?? cikgu kata kat bju tu nampak mcm baju bomba, fire fly, cleaner n mcm2 la... by the way ade cikgu yang puji baju kami cantek... kembang gak rasa... hehehe... kalu ikotkan memang Ieyda nak cita mcm-mcm ag tapi Ieyda letih sangat.... Insya'allah petang nie or besok Ieyda cita.... bye... opps.. nie lencana sekolah 2...




✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Sunday, January 15, 2012

Freebies Assalamualaikum menarik




hyep ols... haha hari nie Ieyda jadi rajin nak wt freebies Assalamualaikum yang cool2.. chewah... xla cntik sngat.. sapa nak amek la....n jgan lupa gtaw lak erk kalu nak amek...

___________________________________________________________________

http://i1232.photobucket.com/albums/ff370/syahida96/Assalamualaikum1.png

___________________________________________________________________

http://i1232.photobucket.com/albums/ff370/syahida96/Assalamualaikum2.png

___________________________________________________________________
http://i1232.photobucket.com/albums/ff370/syahida96/Assalamualaikum3.png

___________________________________________________________________

http://i1232.photobucket.com/albums/ff370/syahida96/Assalamualaikum4.png

___________________________________________________________________

http://i1232.photobucket.com/albums/ff370/syahida96/Assalamualaikum5.png

___________________________________________________________________

http://i1232.photobucket.com/albums/ff370/syahida96/Assalamualaikum6.png

___________________________________________________________________

erm cantik tak?? kalu nak amek je... Ieyda mang nak bg kat korang pown...
:)

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Saturday, January 14, 2012

Misteri Nusantara!!


hye peeps..korang sihat?? Ieyda Alhamdulillah sihat... hurm.. Ieyda tak taw nak mula cita yang mna satu... harinie da 3 cita.. ok Ieyda mula yang paling misteri dlu yaw... ok smalam Ieyda on9 sampai pkol 8 jerk.. tapi masa kak Ieyda on9 dalam pkol 9 lbih mcm 2 dy kata FB Ieyda on9 n out pown.. pastu kawan Ieyda lak kata Ieyda on9... brtambah lagi misteri pastu kjap tadi Ieyda buka gna Acc kwn Ieyda nak tngok upa2nya sampai skrang pown still on9.. pastu bila Ieyda bka Acc Ieyda tngok ada 17 msj... Aduh ada sapa2 taw tak misteri nie?? help mee pless...

Ok cita yang kedua cita sedih.. smalam Ieyda bawak anak2 bulus Ieyda alah my kittens la... Ieyda bawak diaorang masok tido ngan Ieyda pastu Ieyda tido mcm besa.. tapi bila bangun ja tngok salah sekor darpda diorang dah mati... tambah-tambah kitten yang mati 2 yang paling Ieyda sayang...huhuhu... tapi dia dah selamat dikebumikan pagi tadi...

N cita yang last ialah... Hari selasa nie Ieyda nak pindah kolah n kalu dapat asrama Ieyda tak leh on9 slalu dah la.. 2minggu skali lak la... tapi yang best Ieyda bleh kuar town tiap ary jumaat....k larh dah abes dah kowt cita.. bye...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Monday, January 9, 2012

Pembelaan


hye peeps... haha... per citer?? korang pelik tak dgn title Ieyda kan?? kah3.. mcm mna Ieyda tak boh title mcm tu... tadi masa kat kolah masa tu waktu BM cikgu yang paling kami "takut" sebab dia mang suka marah.... hari nie hari first dia masok klas Ieyda... pastu dia tanya la ada orang yang nak pindah skolah pastu kami angkat la tangan yang nak pindah je la... lpas tu cikgu tu tnya la pulak amek aliran apa... pas yang len jawab gliran Ieyda lak jawab... Ieyda kata la Ieyda mintak Sekolah Teknik Lebuhraya aliran sains pertanian.. pastu dia kata kat sekolah yang skrang nie pown ada sains pertanian pastu Ieyda kata la yang kat sana ada sekali bio,fizik ngan kimia... pastu dia bangkang... dia kata kalu ada tiga tu maknanya sains tulen la... sains pertanian tak dak... habes satu kelas gelak.. dok sat da kawan laki kelas Ieyda tolong.. dia kata ada suma yang Ieyda cakap tu... Ieyda taw la sebab cikgu sekolah tu yang gtaw sendiri ada subjek apa kat sekolah tu...

Ieyda taw la dia tu cikgu n bukan Ieyda nak lawan dia tapi dah cikgu kat sekolah tu sendiri yang gtaw ada matapelajarn yang Ieyda gtaw tadi kan... Ieyda nak ucapkan terima kasih sesangat kat dak laki klas Ieyda tu... naseb dia bela Ieyda walaupon dia amek aliran Kejuruteraan Awam kalu tak memang Ieyda hangin sangat la tadi.... kira dia first boy yang bela Ieyda depan cikgu la.... kalu bela Ieyda depan owg len ada gak tapi orang len la...

p/s:keh3... jgn pkir kot len lak yer...Ieyda tak minat pown kat dia...walaupown dia hensem...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Saturday, January 7, 2012

Problem Again


hai sume... hurm nak taw knapa Ieyda punya post title kali nie "Problem Again"?? hurm mau taknya dlu sblom knduri umah Ieyda pown da masalah sbb nak knduri skarang nie lpas knduri datang masalah lain lak... hurm.. sory la Ieyda tak leh nak cita masalah nie sbb private ckit... masalah kluarga ja.... so tak leh nak heboh-heboh so Ieyda harap korang paham-paham la yer... Ieyda tak nak aibkan orang len...

tapi problem nie yang membuatkan Ieyda sedih sangat... entah la... Ieyda rasa mcm nak nangis pown ada.... kepada owg yang berkaitan "saya berdoa supaya awak akan mendapat balasan yang setimpal kepada perkara yang awak dah lakukan dekat keluarga saya... Saya tak kan maafkan awak sampai saya mati kecuali awak datang minta maaf dengan keluarga saya!!"

ok larh Ieyda dah tak larat nak taip dah.....

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Sunday, January 1, 2012

Sekolah..


Wah lamanya tak update blog nie... hurm...Sedar tak sedar dah nak masok sekolah dah kan... tapi Ieyda still dok kat sekolah lama Ieyda.... malas Ieyda nak pindah... kna wat macam-macam... walaupown Ieyda teringin nak amek sains tulen tapi nak wat cena... dah tak dak rezeki... Ieyda sedih gak... tapi bila pkir-pkirkan... wat sakit aty ja.. bek dok kat sekolah nie... ada pa bdak yang sekolah kat sekolah nie berjaya...

k larh Ieyda tak dak mo0d nk taip n tak taw nak taip apa....bye...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak