Monday, November 21, 2011

My Brother Has Been Married..


Assalamualaikum.. n selamat pagi... Hari nie aku nak cerita pasal hari sabtu yang lepas iaitu pada 19.11.2011... sebab pada tarikh tu abang kesayangan aku dah mengubah statusnya iaitu daripada bujang kepada suami orang... hari tu abang aku telah akad nikah lepas asar... aku tak ingat pukul brapa tapi hanya dengan sekali lafaz saja... tapi aku taw yang abang aku gemuruh sebab aku dapat tengok dari muka dia... tapi alhamdulillah.. dengan sekali lafaz saja dia sah menjadi suami kepada kakak ipar aku iaitu NOORSALZATUL BT. MURIBI.. n abang aku pulak MOHD MUHSEEN B. ABD RAZAK...


Hari tu pown menjadi hari yang agak bahagia untuk aku.. sebab tu la first time aku tengok orang akad nikah depan aku... tambah pulak aku yang jadi photograper mesti lah dok dekat-dekat dengan tok imam ngan abang aku... tambahan lagi yang akad nikah tu abang aku sendiri lagi larh best... abes ja akad nikah tu kami pakat pi umah kak ipar aku.. tapi kak aku tak pi sebab dia nek keta ngan mak ngah aku...nie gambar-gambar yang aku ngan kak aku tangkap....
nie dekti(sepupu) ngan kak aku


mase nie kita orang dh ready nk g.. aku ngan mak lang(kiri) aku...

nie abg aku yang akad nikah.. mase nie blm akad nikah ag..
my cousin fatin with my sister...

my cousin with her daughter...

my sister wth my beautiful aunty...

my brother... mase nie dy dah nk akad nikah dh... aku ada blakang tok imam 2... tapi xnampak pown...

wah ensem nya abg kesayangan aku nih...:)

abg aku baca taklil(xtaw eja)...

detik yang ditunggu-tunggu... abg aku menyarungkan cincin kat kak ipar aku..

my sister in-law was kissing her husband hand(chewah speaking ntah2 grammar lari abes)

sarah(cousin),kak sal a.k.a kak long, fatin(cousin),kak,aku

kat luar masjid..




kat umah pengantin perempuan... nie bawu akad nikah mesti larh xhias apa-apa lagi...



semoga bahagia hingga ke hujung nyawa..amin..

Akhirnya abes gak masukkan gambar.. penat... sebenarnya ada banyak ag.. tapi aku besa la... mesti la malas kan.... by the way nie larh hari yang paling best bagi kami sekeluarga terutamanya abang aku ngan kak long aku...n congratulations both of you....



✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

No comments:

Post a Comment

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak