Friday, November 25, 2011

I'M VERY VERY BORING

    Assalamualaikum n selamat petang... hurm.. harini seyes series bosan... bukan harini ja hari-hari yang lain pon bosan gak..kalu aku nak keluar gi umah kawan-kawan aku kofem mak aku ajukan macam-macam soalan... aku bosan.. xdak sapa yang boleh buat aku gelak... harapkan tv?? bosan... aku nakkan orang yang boleh wat aku ketawa... rasa macam nak nagis pown ada.. kalu korang nak taw smalam aku nangis samapi bengkak mata n sampai terlena sebab penat.. apa tak nya.. aku nak kan kebebasan... aku nak kluar ngan kengkawan aku tapi mak aku asyik dok contol aku ja... dah la aku dh xdk mood nk cita.. aku bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Monday, November 21, 2011

My Brother Has Been Married..


Assalamualaikum.. n selamat pagi... Hari nie aku nak cerita pasal hari sabtu yang lepas iaitu pada 19.11.2011... sebab pada tarikh tu abang kesayangan aku dah mengubah statusnya iaitu daripada bujang kepada suami orang... hari tu abang aku telah akad nikah lepas asar... aku tak ingat pukul brapa tapi hanya dengan sekali lafaz saja... tapi aku taw yang abang aku gemuruh sebab aku dapat tengok dari muka dia... tapi alhamdulillah.. dengan sekali lafaz saja dia sah menjadi suami kepada kakak ipar aku iaitu NOORSALZATUL BT. MURIBI.. n abang aku pulak MOHD MUHSEEN B. ABD RAZAK...


Hari tu pown menjadi hari yang agak bahagia untuk aku.. sebab tu la first time aku tengok orang akad nikah depan aku... tambah pulak aku yang jadi photograper mesti lah dok dekat-dekat dengan tok imam ngan abang aku... tambahan lagi yang akad nikah tu abang aku sendiri lagi larh best... abes ja akad nikah tu kami pakat pi umah kak ipar aku.. tapi kak aku tak pi sebab dia nek keta ngan mak ngah aku...nie gambar-gambar yang aku ngan kak aku tangkap....
nie dekti(sepupu) ngan kak aku


mase nie kita orang dh ready nk g.. aku ngan mak lang(kiri) aku...

nie abg aku yang akad nikah.. mase nie blm akad nikah ag..
my cousin fatin with my sister...

my cousin with her daughter...

my sister wth my beautiful aunty...

my brother... mase nie dy dah nk akad nikah dh... aku ada blakang tok imam 2... tapi xnampak pown...

wah ensem nya abg kesayangan aku nih...:)

abg aku baca taklil(xtaw eja)...

detik yang ditunggu-tunggu... abg aku menyarungkan cincin kat kak ipar aku..

my sister in-law was kissing her husband hand(chewah speaking ntah2 grammar lari abes)

sarah(cousin),kak sal a.k.a kak long, fatin(cousin),kak,aku

kat luar masjid..




kat umah pengantin perempuan... nie bawu akad nikah mesti larh xhias apa-apa lagi...



semoga bahagia hingga ke hujung nyawa..amin..

Akhirnya abes gak masukkan gambar.. penat... sebenarnya ada banyak ag.. tapi aku besa la... mesti la malas kan.... by the way nie larh hari yang paling best bagi kami sekeluarga terutamanya abang aku ngan kak long aku...n congratulations both of you....



✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Wednesday, November 9, 2011

BoSaN GiLeR...:(

Assalamualaikum.. n selamat malam.. hari nie aku tak tahu nak tulis apa... aku malas sangat nak taip... entah lah kenapa... mungkin tak ada kawan yang nak chat ngan aku kot kat dalam fb... lagi pon kat kolah tadi aku dah balas dendam kat mimi... aku tak cakap ngan dia ari nie... aku ckap skit ja... aku cakap benda yang penting ja... buang masa aku ja kalu cakap ngan dia bab2 bnda yang aku buat tiap2 ari n bg aku asa seronok... respon dia senang ja... aku cita yang len soalan yang bakal dia ajukan lari daripada topik yang aku dok cita 2... kalu korang ada time tu mesti korang rasa malu, kecil aty, marah dll.... bayangkan berbuih mulut korang cita last2 dia wat bodo ja...


Aku dah nek pedap dah ngan depa... aku harap sangat tawun depan aku boleh pindah n tak jumpa dah depa... dulu boleh la aku kata depa best friends aku.. tapi la sory... depa boleh la kata miss aku la apa la... tapi boleh bayang ark kalu depa pi kolah depa dok cita benda yang depa dh lalui... aku dok macam tnggul kat ctu.... mak aku lahirkan aku sebagai manusia bukan tunggul kayu... knapa aku kata depa anggap aku macam tunggul kayu?? ya la time senang aku depa tak nampak... tapi bila susah aku la yang depa nampak... la nie ikot suka aty ampa nk wat pa.. aku xmaw amek taw dah pasal depa... depa dah tak dak dalam kamus kawan sejati dalam hidup aku... i'm sorry...


Tengok kalu aku dah bosan macam2 larh aku merapu... tapi ada aku kisah.. janji blog nie boleh aku jadikan untuk meluahkan perasaan aku... k Assalamualaikum...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Tuesday, November 8, 2011

FAMILY GENGSTER..KAHKAHKAH

SUATU HARI...


Ayah balik dari kerja.

Ayah : Apa bising2 ni??
Mak : Malik is backk!!!!
Aiman : Hey abang besar sudah keluar. Wa ingat lu sudah mampus.

Ayah : Lu siapa mau ckp ini bangsat sama wa? Ini tempat wa punya!(banglo ayah)
Adik : Baik lu semua diam!!! Nanti wa sengatt ahh... Baru lu orang tau.
Mak : Lu siapa mau wa senyap?? Syurga lu bawah tapak kaki wa lu tau tak??
Aiman dan Adik terdiam. Ayah sambung.

Ayah : Syurga lu plak bawah tapak kaki wa kan. Amacam? Lu goyang ka???

Pengaruh KL Gengster...! 1 Family nak jadi gengster... =( rosak2....





✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Sunday, November 6, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.....

      Assalamualaikum... n slamat aidiladha.... hurm aku xsambut pown hari raya nie sebab aku xniat masa mandi pagi td... tapi aku join ja... ehe... pagi tadi mak aku ajak pi umah cik aku sebab cik aku wat kenduri kekah.. tapi aku malas la nak pi bab aku xsuka suasana yang ramai owang nie.. so aku punya idea jahat muncul la... iaitu aku soh Dalila mai umah aku sebelum kami pi umah tok aku sebab mesti mak aku xajak aku pi kalu owang ada kat umah... pastu pagi tadi pown aku wat la lambat-lambat... sementara nak tunggu Dalila... lama gak aku tunggu last-last dia mai gak... elok dia mai 2 mak aku nak pi umah tok aku dah... tapi sebelum mak aku pi tu dia dah warning aku siap.. soh aku pi gak... aku malas nak pi pown ada sebab gak... tapi aku malas la nak cita...


    Pas mak aku pi tu aku tanya kak aku dia nak pi umah tok aku pukol wapa.. elok dia kta pukol 1.30 P.M. aku pown cepat siap-siap aku pi umah Dalila... sampai-sampai ja sepupu dia yang gediks tu ada... aku pown jadi la hipokrit sat... senyum ja jumpa dia... dia mai umah Dalila just nak ajak Dalila gi jumpa jantan.... Dalila xmau pi.. dia soh adik dia teman... pas adik dia pi ngan sepupu dia tengok-tengok adik dia balik pulak...bila tanya adik dia kata sepupu dia tinggal dia... aku pown malas la nk amek taw... aku dok tunggu sepupu Dalila yang laki tu mai... tapi dah lambat sangat aku pown balik la...


    Pas balik tu aku xsempat nak rehat lagi kak aku dah tunggu dah nak pi umah tok aku... pastu aku cepat-cepat la amek helmet.... cut the story... aku pown balik la umah dengan hati yang gembira... lega hati aku sebab perkara yang aku risaukan xberlaku... k larh aku stop smpai sni ja... mak aku dah panggil... ok larh aku sambung balik...  pas mak aku panggil tadi mak aku soh aku siap-siap nak pi umah tok sebelah ayah aku la... sementara nak tunggu kak aku balik aku tidur larh dulu... dok jap kak aku balik pastu aku tanya dia nak pi x umah tok aku... pastu dia gtaw ayah aku yang dia xmau p.. aku pown malas la nak pi tapi dah terpaksa pi la jugak.. dok sat kak aku kata dia nak pi gak... lega ati aku...


    Lepas sampai ja umah tok aku kami tengok macam xdak orang tapi ayah aku masok gak la umah tok aku... dok kejap chu aku col... dia kata dia nak pi umah aku tapi minyak keta dia abeh masa dok kat kedai makan Pak Su Di Don... apa lagi suma pakat kalut la... last-last ayah aku col dia punya pekerja soh pi beli minyak... masa dok tunggu depa balik tok aku ngan sepupu laki aku dok la kat depan tu... sepupu aku tu dok kira ngan nset dia ja... sekali aku tengok dia pakai nset kna-kna iPhone la.... huh tension btoi aku... aku nak pkai nset tu lama dah tapi xdpat-dapat... last-last dia yang pakai dulu... dah rezeki dia biar larh.... aku xkisah sangat... dok kejap Mak Lang aku mai.. sepupu aku tu pown dah kluaq.. besa larh laki la katakan... dok jap chu aku sampai balik dah... suma balik dengan rupa yang gembira sebab lawak la... apa xnya boleh plak minyak abeh masa nak pi umah aku...


    sembang punya sembang dah pukul 11 dah... apa lagi kami pown gerak la pi umah Mak Lang aku lak... p ja sana Mak Lang aku wat rendang ayam sedap giler.. aku ngan kak aku ja dok bedai rendang tu... kami meratah ja...sedap beb... pas keyang kami pown balik la... dalam pukul 11.30 gak la kami balik tu pown sebab dengar bunyi guruh... ayah aku kata tu bunyi guruh angin... takowt hujan lebat la tu yang kami balik tu kami balik 2... sampai umah dalam pukul 12 la... aku penat sangat.. pastu tewus tidur....tidur sampai tulis blog... hebat an3???

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Saturday, November 5, 2011

~MIMPI~

Assalamualaikum...dan selamat pagi... ari nie aku update blog awal-awal sebab nk cite yang semalam aku mimpi pelik sangat... nak tau ka aku mimpi apa?? ok aku nak cite nie... semalam aku tidor lewat la jugak... sebab tengok anugerah skrin kan... ehe... ok..ok... first aku mimpi aku kawin terpaksa pastu dalam terpaksa-terpaksa aku pown dalam diam mang ada rasa rindu bila berjauhan and rasa risau gak sama ada dia dah makan ke belum... tapi yang aku dapat tau laki dalam mimpi aku tu keje dia doktot doktor... hurm kalu betol-betol dapat Alhamdulillah la.... n lpas tu aku dah xhengat apa-apa dah...

Second mimpi lak aku mimpi aku pi sekolah tapi rindu kat laki tadi masih ada.... pastu satu kejadian telah berlaku... kejadian tu pelik sangat iaitu kabus mai dengan laju sangat sampaikan ada yang sesak nafas... then kami lari ke padang sekolah... hurm... aku xtaw larh sama ada yang ni petunjuk or mainan syaitan... sebab apa aku kata petunjuk sebab selalunya aku mimpi benda yang sama ja... pastu la nie kan asal ada cite pape ja mesti malam tu aku akan mimpi benda yang telah berlaku atau aku akan mimpi benda yang aku nagan kawan-kawan aku dok cite...

Third aku mimpi banjir... masa nie mimpi aku bersambung ngan mimpi first tadi tapi aku cite terlangkau ckit... aku mimpi banjir nie xberapa teruk sangat... just air naik atas batas sikit jewr.... tapi aku bahagia dengan mimpi first tadi tuh... la nie bawu aku taw rasa rindu yang teramat sangat kat sapa-sapa yang bawu kawin ke yang tengah kapel ka... n whatever larh... aku harap nanti aku betol dapat apa yang aku mimpi yang first tadi 2....

And last mimpi aku ialah aku mimpi aku lari balik dengan Farihah n kami ikot jalan jauh dalam perjalanan kami jumpa labah-labah besar sangat daripada kami tp dah mati lah... tapi mang banyak... takot pown ada...dalam takot tu ada harap sangat laki yang aku mimpi first tadi mai selamatkan aku.... eheh gediks... lantak lah janji aku bahagia...

k larh aku asa abeh dah kowt aku citer bab mimpi aku tadi...

Nie len pnya citer lak.... tadi aku on fb pastu aku tinggal la laptop aku kat atas meja pastu aku g tolong mak aku kupas nyok pas abeh kupas nyok aku mai kat laptop aku tengok-tengok kucing aku dok diri smabil tengok laptop aku... jangan katakan tuan kucing pown teringin nak min fb... kucing zaman siber betol la....

k larh aku dah xlarat nak taip lagi dah.... dada... tata...

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Friday, November 4, 2011

BEST....

     Assalamualaikum... pe khabar?? mesti la sihatkan kalu dapat baca blog nie kan2?? ehe.. tadi Dalila mai umah aku pastu kami wt moist chocolate cake... ala2 kt bawah nie larh... tp kek aku elok ag....
                                                            
                                                                

    kalu x kami nak hias ngan icing ngan macam2 lah tp satu hal larh... kami xreti nk buat icing... kalu kami pandai buat icing sah kek kami lagi cantek... ala2 mcm kek kat bawah nie larh...

                                                              

      tapi mang best giler arinie... bayangkan larh dia mai umah aku dari pukul 11 sampai pukul 3.30 baru dia balik.. sampaikan dia xjadi nak p ceramah pa xtaw ngan sepupu dia 2.... pas abeh buat kek kami tengok lak filem flat 3A... smentara nak tunggu kek kami siap... pas ciap ja kami boh topping smpai xnmpak rupa kek pastu kami tabur chocolate rice sampai kami takot nak makan.... tapi mang sedap larh...

     sampai aku pown pening pas makan kek 2... now aku dah xlalu nak makan kek... tengok kek pown aku dah nak termuntah... ok larh guruh pown dah bunyi bek aku tutup sebelom dia mengganas... bsok aku tulis lagi....



                                                                    

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

Wednesday, November 2, 2011

MENCARUT!!!!!!

Ari nie aku tensen tension btol la ngan suma orang kt kolah kcuali orang2 yang tertntu ja.... cikgu ka plajar ka sama ja... nma ja blog happy life tp asyik marah ja... isk..isk..isk... bayangkan lah.. aku ada kawan tapi dpa mngaku ja aku nie kawan dpa tp diaorang wt aku mcm xwujud kt ctu... pastu bila aku buat mcm 2 balek kt diaorang taw plak diaorang nk marah... apa korang pkiaq aku xboleh buat balik ka kt ampa mcm 2 hah??

Yang cikgu lak xabes2 nk marah...lantak la kitaorang nk buat apa pown... kami xkacau cikgu pown... yang cikgu dengki sngat dengan kami apasal... dok buat
stai stail bleh... lg satu biaq la aku nk pkai pa pown... aku xkacau cikgu2 kt kolah 2 pown... kalu asa xska xyah tngok... aku pakai baju yg aq asa selesa.. agpown aq xrasa baju 2 ketat pown so aku pkai la... mak aku pown xkta pa... kalu mak aku asa bju 2 xsesuai ngan aku kompom comfirm la mak aku tegur... apa ingat aku nie cikai sangat ka xtaw pasal dosa pahala... grrr...

Dh abeh kes ckgu lakmasok lak kes kwn sndiri... bayangkan lah aku kalu aku xmaw p kolah aku gtaw kwn2 aku... tp diaorang kalu xmai pakai xgtaw orang dh... xpa2 aku no hal ja... mcm mana ampa wt kt aku
kompom comfirm aku akan buat lg teruk kt korang... ingat pesan aku... lagi pon aku tulis la menda benda pa yang aku nk tulis sebab "kwn" aku 2 orang 2 buta IT.... aku nie pon naseb lah kak aku pasang tenet kalu x aku pon 2x5 ngan depa larh...

yang best nyer kwn aku yang sorang 2 dpat2 ja netbook dy tewus wt
mnda benda 2 wat bnda nie kt netbook dy pastu belagak la ala-ala terer pro la dalam kes kompiter komputer nie.. mntang2 larh ada orang tolong dia boh mcm2 spt. rocketdock, cursor mania, webcam(first kami dpat diaorang xinstall) mcm2 la...

sudah larh lagi lama aq tulis lagu merepek aku nie....
:)

✿ Haep Thanks coz sudi singgah sini and baca entry Ieyda ✿

copyright: Hak milik Blog Syahida Razak